Meny Selma G

Vår adventsmeny

Wofflor, Glace och Kaffe

Våfflorna vi serverar på Selma G gräddas på smet som vi själva blandar från grunden. Den består av vetemjöl, bakpulver, salt, vispgrädde och vatten samt margarin. Samma våffelsmet används till både matiga och söta våfflor där vi sockrar de söta våfflorna i efterhand. Våra spröda, hembakta våffelstrutar är även de helt och hållet hemlagade av enbart vetemjöl, socker, vaniljsocker, vatten och svenskt smör.

Vi kan även erbjuda en laktos- och glutenfri våffla som vi gräddar på mix från Mr Waffle (obs, innehåller ägg). Vill du ha såserna mjölk- eller äggfria så säg till, vi ska göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Under adventsöppet serverar vi grädde till de söta våfflorna istället för den dagsfärska NoraGlassen, eftersom glassfabriken har stängt för säsongen. Undantaget 8-9 december under Nora Julmarknad, då det finns glass i extra juliga smaker. Den dagsfärska NoraGlassen är hemlagad ända från grunden och serveras alltid dagsfärsk. Glassen finns i tre smaker varje dag; vanilj, hasselnöt och “dagens smak”. Huvudingredienserna är svensk grädde och mjölk. Som laktosfritt alternativ serverar vi vår egen “vegan-glass” som är gjord av havredryck.

Kaffet på Selma G är mörkrostat, certfierat av Rainforest Alliance och kommer från Kafferosteriet Löfbergs.

Matiga våfflor

Tomtegubben    80 kr
Våffla med skivad julskinka samt rödbetssallad och salladsgrönsaker.

Laxfiskaren   86 kr
Våffla med gravad lax i tunna skivor, dill-och-senapsdressing, citron samt salladsgrönsaker.

Söta Våfflor

Jul-mamsellen      65 kr
Klassisk våffla med sylt och vispgrädde (smaksatt med saffran om du vill), serveras lätt sockrad eller pepparkakskryddad. 

Barnens Julkalas    50 kr
Snöig våffla med chokladsås, vispgrädde, strössel och lite julgodis.

Sött och salt

Hälften-hälften    82 kr
För dig som vill ha både och! Välj en halv matig våffla enligt ovan och en halv Mamsellen. Du får det serverat samtidigt på samma tallrik.

Drycker

Kaffe/Te/Varm Choklad   27 kr

Nora Äppelglögg   27 kr

Läsk/Loka   18 kr

Festis 12 kr

Nora Äppeldricka    25 kr

Nora Lättöl      25 kr