Vintermeny Selma

Vintermeny

Wofflor, Glace och Kaffe

Våfflorna vi erbjuder under vår korta vintersäsong är såklart anpassade till säsongen. Vi erbjuder två matiga och juliga våfflor, Tomtegubben och Pimplaren. Tomtegubben är en våffla med julskinka och rödbetssallad samt några små, goda köttbullar. Pimplarens våffla kommer med gravad lax, gravlaxsås och några goda sillbitar. 
Julbord + våffla = kärlek!

Dessutom finns vår favorit Getfarmaren på menyn. En våffla med chevre, syrade rödbetor, valnötter och honung. Rödbetorna kommer från Bergslagens Grönsaksförädling och är lokalt odlade och förädlade, supernyttiga och smaskiga.

Vill du ha en söt våffla erbjuder vi som vanligt klassikern Mamsellen, med sylt och glass eller grädde. Testa gärna kombinationen hallonsylt och saffransglass – himmelskt! 

Dessutom kommer Marsipangrisen tillbaka! En våffla med marsipancreme, grädde och glass samt chokladsås – mums! 

Svårt att välja? Då har vi Sött & Salt, där får du kombinera en av våra matiga med en av våra söta våfflor, huvudrätt och dessert på samma tallrik. 

Våfflorna som vi serverar på Selma G gräddas på smet som vi själva blandar från grunden. Den består av vetemjöl, bakpulver, salt, vispgrädde och vatten samt margarin. Samma våffelsmet används till både matiga och söta våfflor där vi sockrar de söta våfflorna i efterhand. Våra spröda, hembakta våffelstrutar är även de helt och hållet hemlagade av enbart vetemjöl, socker, vaniljsocker, vatten och svenskt smör.

Tomtegubben

Sött och Salt, en kombination av Tomtegubben och Mamsellen